Onlinethuiswerken

Veilig thuiswerken

Wanneer u op zoek bent naar een bijbaan kan thuiswerken een interessante optie zijn. Lekker vanuit huis en werken wanneer u wilt. Maar hoe vindt u eigenlijk een bijbaan waarbij u veilig kunt thuiswerken?

 

Voor de hand liggend is om via het internet op zoek te gaan naar een bijbaan waarbij u veilig kunt thuiswerken. Er zijn diverse websites met een overzicht van thuiswerk vacatures. Ook de bekende advertentie website Marktplaats heeft een aparte sectie voor thuiswerk.

 

Maar voor u nu direct op deze websites op zoek gaat naar thuiswerk willen we u behoeden voor een aantal zaken. Allereerst is het zo dat zelfs op de grote, in principe veilige websites, zich fraudeurs kunnen begeven. Juist wanneer een website populair is door het grote aantal bezoekers (wat voor Marktplaats zeer zeker geldt), dan kunt u er vanuit gaan dat de website ook aantrekkelijk is voor fraudeurs. Grote websites doen er alles aan om fraude op te sporen, maar kunnen het niet voor honderd procent voorkomen.

 

En waar moet u dan aan denken? Bijvoorbeeld aan bureaus die u willen laten betalen voor een lidmaatschap. Pas na betaling heeft u toegang tot thuiswerk vacatures. Het aanbod is vaak niet wat u zoekt en in veel gevallen is er helemaal geen sprake van een aanbod.

 

Een ander voorbeeld waar u liever niets mee te maken heeft, is wanneer een bureau u vraagt illegale werkzaamheden te verrichten. Een concreet voorbeeld hiervan is wanneer het bureau u vraagt of het uw bankrekening als tussenstation mag gebruiken voor handel. In veel gevallen gaat het dan om oplichterspraktijken waarbij spullen niet worden geleverd en u uiteindelijk als schuldige kan worden aangewezen omdat uw bankrekening is gebruikt.

 

Een ander ding waar u rekening mee moet houden is dat het zomaar kan zijn dat een thuiswerkbureau uw gegevens doorverkoopt aan derden. Erger nog, het is voor sommige bureaus meer regel dan uitzondering. En om in de sfeer van oplichterspraktijken te blijven: ook langs die weg kunnen uw gegevens in verkeerde handen vallen.

 

Natuurlijk is dit artikel niet bedoeld om u te demotiveren bij het zoeken naar een bijbaan waar u veilig kunt thuiswerken. Maar het is wel uiterst belangrijk dat u alert bent bij het zoeken naar veilig thuiswerk en dat u signalen kunt herkennen van louche bureaus.

 

Wanneer u meer wilt weten over veilig thuiswerken, lees dan ook eens de andere artikelen op deze website. In de andere artikelen kunt u meer tips vinden die u kunt gebruiken in uw zoektocht naar veilig thuiswerk.

Maak jouw eigen website met JouwWeb